Transformerend ademen, hoe?

Transformational Breath® (TB®) gebeurt in sessies van ongeveer 45’. Iedere sessie start met een duidelijke intentie. Daarna wordt vanuit het ‘voelen’ van de adem de techniek ingeschakeld. Gedurende de sessie wordt geademd met open mond.

We ademen op een geleide, verbonden manier. Inademen ‘start’ in de onderbuik. We activeren ons gehele ademsysteem en krijgen veel extra zuurstof binnen in onze cellen. Op die manier draineren we ons lichaam en kunnen afvalstoffen via de uitademing ons lichaam verlaten. Het middenrif, bijgestaan door de tussenribspieren zijn de belangrijkste spieren bij het ademen. Zij hebben de taak bij het inademen de ruimte te vergroten waarin de longen zich bevinden, zodat het volume van de longen vergroot. De beweging van het middenrif geeft daarbij een effect van massage op alle boven- en onderliggende organen, wat hun werking bevordert.

Uitademen gebeurt spontaan: soepel de adem ‘vrijlaten’. De ademspieren ontspannen. Het middenrif herneemt soepel de oorspronkelijke koepelvorm. De druk in de borstholte vergroot en we ademen uit.

Uiteindelijk doet de adem ‘het werk’, stroomt de adem vanzelf, soepel en verbonden.

Effect

Transformerend ademen opent ons totale ademsysteem en corrigeert oude, ineffectieve manieren van ademen. Verder leidt het tot ontspanning van lichaam en denken, helder zelfbewustzijn, heling van emotionele trauma’s, spirituele verbondenheid, vermogen tot ervaren van liefde en levensvreugde!

Eigen verantwoordelijkheid

Transformatie is mogelijk voor jou. Als je de eenvoudige technieken die we met je delen toepast, kan je leven snel veranderen. Na 3 op elkaar aansluitende ademweekends of een intensieve trainingsweek ben je in staat jezelf te begeleiden in een ademsessie. De adem is zowel de gemakkelijkste als de snelste manier om je ontwikkeling te versnellen. We nemen onze kracht terug van de gewoontes van ons verstand en worden onze eigen richtinggever. Het enige wat hiervoor nodig is, is open en verbonden ademen.

Aanbod (data: zie kalender)

Introductieademdag: kennismaking met een verbonden adem.

 • Achtergrondinformatie, ademanalyse en ademsessie in kleine groep
 • Duur: 10-16u
 • Prijs: 90 euro
 • Meebrengen: matje, handdoek, dekentje, 3 kussens, flesje water

Ademdag

 • 2 begeleide ademsessies in groep
 • Duur: van 10-16u
 • Prijs: 90 euro
 • Meebrengen: matje, handdoek, dekentje, 3 kussens, flesje water

Ademsessie in duo (koppel

 • Begeleiding 1 op 2
 • Duur: 2 uur
 • Meebrengen: handdoek, dekentje, flesje water
 • Plaats en info: bij Ghilaine, Bitsingerweg 45, Riemst

Individuele ademsessie

 • Coaching, ademanalyse, ademsessie
 • Duur: 1,5/2 uur
 • Contact opnemen met individuele ademcoaches

Via ademen heb ik een rust leren kennen. Daar had ik in mijn stoutste dromen niet aan kunnen denken, laat staan zelf ervaren.

Jeanny

Nog nooit is er op zo’n korte tijd zoveel energie vrijgekomen bij mij, een energie die mij een klare kijk geeft naar de omgeving toe, naar dingen waarmee ik bezig ben. Ik kan zo’n ademmethode aan iedereen aanbevelen.

Marie-Louise

Onze ademhaling weerspiegelt onze levenswijze. Wanneer we onze ademhaling veranderen, verandert ook onze levenswijze. TB® gooit alle ballast af, je voelt je vrijer en meer verbonden met wat echt telt.

Christel

Het ademen hielp mij om oude patronen te doorbreken. Ik zat al zolang als ik mij kon herinneren met een negatief zelfbeeld. Ik vond er veel warmte en openheid Ik voelde er de veiligheid om eindelijk opgekropte gevoelens los te laten. Ik vond er mezelf en leerde mezelf appreciëren en accepteren.

An

Mijn leven was ‘overleven’ geworden, zonder vreugde. Ik dacht dat de tijd de wonden wel zou helen, maar twee en een half jaar is een kostbare tijd om niet gelukkig te zijn. Uit vroegere tijden wist ik maar al te goed dat het anders kon.

Een week ademen heeft me weer tot leven gewekt! Dag na dag kon ik in de verbonden ademhaling boosheid, frustraties, bitterheid, angsten, heimwee en remmende overtuigingen loslaten zonder deze eerst te moeten analyseren en bevragen.

Naar het eind van de week toe vond ik mijn basisvertrouwen in het leven terug en zag ik heel nieuwe mogelijkheden voor mij openliggen.

Nu, weken na de ademtraining, voel ik het leven weer stromen, voel ik warmte, liefde en tederheid naar mijn man en kinderen toe en breng ik spontaan begrip op voor de meest ‘vervelende’ leerlingen.

Het allermooiste aan dat alles is het besef dat zoveel levensvreugde niet het effect is van één enkele ervaring die geleidelijk weer wegebt. Ik ben me bewust geworden van een belangrijk instrument dat ik zelf in huis heb, waardoor het mogelijk is de intensiteit van het leven te bewaren. Een grote ontdekking in mijn leven.